Skip to content

Leef jij vanuit angst of vanuit passie?

Loopbaancoaching

Na een gesprek met een cliënt van mij voelde ik vanuit passie dat ik moest gaan schrijven over dit onderwerp. Ik raakte enthousiast en voelde de positieve energie door mijn lichaam stromen. Binnen no-time had ik dit blog geschreven. Puur vanuit passie voor mijn vak om het beste uit mensen te halen.

Passie zet aan tot actie, angst zet aan tot passiviteit. Passie en angst sturen je gedrag en zorgen uiteindelijk voor wel of geen gelukkig leven.

Veel mensen vertonen uitstelgedrag/passiviteit wat voortkomt uit angst. Het gaat hierbij veelal om angst:
– voor het onbekende;
– om fouten te maken;
– om wat anderen wel niet van me zullen denken;
– om dierbaren pijn te doen;
– om gevoelens te tonen;
– om afhankelijk te zijn.

Leven vanuit angst zorgt ervoor dat je stil staat, dat je minder energie hebt, dat je negatiever in het leven staat. Je wordt steeds ongelukkiger en je doet jezelf tekort. Hoe meer angst je hebt, hoe minder je leeft.

Door vanuit passie te leven, haal je het beste uit jezelf en voel je je bovendien gelukkiger! Passie is de drijfveer in je leven. Passie is wat je kracht, energie, hoop en geluk geeft. Passie geeft je leven zin.

Hoe kom je er nu achter waar je passie ligt? Beantwoord de volgende vragen eens voor jezelf:
– Wat doe je het liefst?
– Wat zou je doen als je geen rekening met anderen hoefde te houden?
– Waar ben je echt goed in?
– Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?
– Met welke bezigheid vergeet jij de tijd?
– Wat gaat je van nature goed af?

Wil jij weten waar je passie ligt en wil je af van je angsten? Neem dan contact met mij op

Back To Top