Skip to content

BURN-OUT COACHING Nijmegen e.o.

Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress. Je raakt overbelast doordat je voor langere tijd meer van jezelf vraagt, dan dat je op dat moment aankan. De mate van belastbaarheid is voor iedereen verschillend. Het is ook afhankelijk van de context waarin je je op dat moment bevindt. Mensen die vatbaar zijn voor een burn-out worden beschouwd als enorm toegewijd. Bovendien beleven zij alles intensief. Jouw enorme toewijding naar je werk, je partner, je omgeving gaat vaak zo ver, dat je ver over je eigen grenzen heengaat. Je raakt jezelf kwijt. En je verliest je grip op de situatie. Je krijgt psychische en fysieke klachten

Vaak gaat het bij een burn-out over werkgerelateerde stress maar dit is zeker niet altijd het geval. Emotionele stress wordt niet snel (h)erkend, maar kan eveneens enorm je levensenergie en levensvreugde aantasten. Bij emotionele stress hebben we het onder andere over: eenzaamheid, schuld- en schaamtegevoelens, het gevoel niet goed genoeg te zijn of tekort te schieten, financiële zorgen, gevoelens van onvrijheid, onverwerkt verdriet, faalangst en de angst voor afwijzing.

WANNEER IS BURN-OUT COACHING VOOR JOU GESCHIKT?
Heb je al langere tijd verschillende burn-out klachten zoals:
✓ moeite met rust en ontspanning te vinden
✓ prikkelbaarheid
✓ nauwelijks kunnen genieten
✓ een opgejaagd gevoel
✓ somberheid
✓ verminderde concentratie
✓ gespannen spieren
✓ duizeligheid
✓ hoofdpijn
✓ darmklachten
✓ versnelde ademhaling
✓ verhoogde hartslag / hartkloppingen
✓ koude en vochtige handen
✓ onrustig en nerveus gevoel
✓ slaapproblemen
✓ paniekaanvallen
✓ vermoeidheid
✓ nergens zin in hebben
✓ het gevoel tekort te schieten

Door middel van de Balansmeting kunnen we kijken in hoeverre er sprake is van een burn-out. Daarna gaan we een gerichte behandeling inzetten.

WERKWIJZE BURN-OUT COACHING:
✓ Balansmeting en evaluatiegesprek van 1 uur.
✓ Eventueel vervolgtraject met om de 3 weken sessies van 1,5 uur.
✓ Werken met levens- en loopbaandoelen, systemisch werk, coachspellen en andere interventiemethoden.
✓ Reflectieverslagen en thuiswerkopdrachten.
✓ Evaluatie en nazorggesprek.

INVESTERING QUA KOSTEN EN TIJD:
Dit is afhankelijk van het aantal benodigde gesprekken. Dit bespreken we in het intakegesprek en daarna maak ik een offerte op maat voor je op. Afhankelijk van je hulpvraag duurt een traject 4 tot 6 maanden. De gesprekken worden in onderling overleg afgesproken en vinden doorgaans om de 3 weken plaats.

CONTACT:
Wil je meer weten? Bel, whats-app of mail me: 06 – 23 91 07 26 of femke@femkederksencoaching.nl  Of vul onderstaand formulier in met je vraag. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

    ” Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet zo hoeft te schreeuwen. “

    Persoonlijke coaching

    Klanten

    Referenties Femke Derksen
    Back To Top